Receptajánló
Medvehagymás tojáskrém
6 főtt tojást villával összetörsz vagy lereszelsz, majd hozzákeversz 2-3 evőkanál tejfölt (vagy majonézt), 1 teáskanál dijoni mustárt, egy csipet frissen őrölt borsot és 1 teáskanál medvehagymás Himalája sót. Alaposan összedolgozod, és legalább 15 percre hűtőbe teszed. Pirítósra kenve, friss kenyéren, zöldségekkel vagy sonkával tálalva isteni reggeli vagy vendégváró.
Medvehagymás grillezett csirkemell
2 egész csirkemellfilét vékonyan bekenünk olívaolajjal, megszórjuk füstölt paprikával, frissen őrölt borssal és 1 teáskanál medvehagymás Himalája sóval. Forró grillen oldalanként 5–6 percig sütjük, amíg aranybarna kérget nem kap. Tálalás előtt extra sóval is megszórhatod, friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy sült krumplival kiváló.
Grillezett pisztráng medvehagymás sóval
2 konyhakész pisztrángot kívül-belül bedörzsölsz olívaolajjal, majd medvehagymás Himalája sóval. A hasüregbe teszel citromkarikát, egy gerezd fokhagymát és egy ág friss petrezselymet. A halat halsütő rácsba vagy alufóliába teszed, és előmelegített grillen oldalanként kb. 6 perc alatt készre sütöd. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés citromlével is.
Medvehagymás sült krumpli
1 kg újkrumplit alaposan megmosol, héjastul cikkekre vágod. Egy nagy tálban összeforgatod 2-3 evőkanál olívaolajjal, frissen őrölt borssal, és ízlés szerint medvehagymás Himalája sóval. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on, légkeveréses módban kb. 35–40 percig sütöd, amíg kívül ropogós, belül puha nem lesz. Tálalás előtt egy csipet friss medvehagymás sóval koronázd meg!
Zsíroskenyér újragondolva
2 szelet friss, rusztikus házikenyeret vastagon megkensz mangalicazsírral vagy kacsazsírral. Megszórod medvehagymás Himalája sóval, majd ráraksz néhány karika lilahagymát. Friss uborkával, paradicsommal vagy egy fröccsel kínálva igazi retró élmény – erdei csavarral.